Maaperän löysääminen valkosipulilla – miksi se on tärkeää?
Valkosipuli Tämä on erittäin suosittu vihannes, jota käytetään erilaisissa kulinaarisissa määräyksissä. Mausteena käytettynä se voi antaa astioille ominaisen aromin. Laajan takia Valkosipulin levitysmonet ihmiset päättävät kasvattaa sitä puutarhoissaan tai tonteissa. Kasvien hoito ei ole monimutkaista, mutta sinun on muistettava sen maaperän vaatimuksista.
Valkosipuli Se kehittyy parhaiten hedelmällisessä ja hyvin läpäisevässä maassa. Laatansa vuoksi juurijärjestelmä, kompakti ja raskas maaperä voisi estää veden satoa ja mineraaleja, joita tarvitaan kasvuun. Siksi se on erittäin tärkeää maaperän löysääminen valkosipulilla.
Kuinka sinun pitäisi löysätä valkosipulin ympärillä olevaa maaperää? Riittää, jotta maadoitetaan istutettujen kasvien rivin välinen maa, jolla on pieni ilmasto. MOTYK tai RAKES sopii myös tähän tehtävään, vaikka sinun on oltava varovainen, jotta matalia juuria ei vahingoita. Maaperän säännöllisesti löysääminen tekee saannoista paljon parempia – Valkosipuli pystyy saamaan merkittäviä aineita ilman esteitä ja siten kehittämään suurempia päätä.
Valkosipulin säännöllinen löystyminen tekee saannosta runsaamman. Kuva. yuris010/123rf.com
Tärkein valkosipulin hedelmöitys
Toinen hoito, jota et voi unohtaa valkosipulin kasvavaon hänen hedelmöitys. Kasveja tulisi yleensä ruokkia maaliskuusta toukokuuhun riippuen siitä, milloin se istutettiin. Mitä käyttää valkosipulin hedelmöittämiseen? Yksi suosituimmista valmisteista on lanta ja pölyn turvotus.
Tämä lannoite voi tarjota kasveille suuren annoksen typpeä, kaliumia, fosforia tai kalsiumia. Sinun on kuitenkin oltava tietoinen siitä, että se riittää tiivistetty lannoitejoten ennen käyttöä sen tulisi laimentaa ja integroida aiemmin. Kuinka jatkaa sitä?
Noin 2-3 kg kanalanta Aseta melko suurelle ämpäri ja kaada 10 litraa vettä. Jätä koko varjoisassa paikassa. Muutaman päivän kuluttua käymisen pitäisi alkaa – voimme tunnistaa tämän prosessin valkoisen vaahdon jälkeen, joka on valmistettu lannan pinnalle. Koko prosessin tulisi kestää vielä muutama päivä. Kun vaahto katoaa (tarkistamme aikaisemmin sauvalla, jota sitä ei tuoteta sekoittamisen aikana), lanna on valmis.
Ennen kasvien kastelua kanan kuteva lannoitesen pitäisi olla oikein laimea Suhteessa 1:10 (esimerkiksi 100 ml lannoitetta 1 litran vettä kohti). Nuorempien tai hiukan heikompien kasvienäytteiden tapauksessa tulisi käyttää vielä pienempää pitoisuutta. Tässä tilanteessa optimaalinen suhde on noin 1:20.