Kuinka nopeuttaa kompostointia? Paras lannoite kolmen kuukauden aikana ilman epämiellyttäviä hajuja puutarhassa

Komposti – musta kultainen kultainen kulta

Kompostointi on yksi jätehuollon ekologisimmista tavoista Orgaaninen. Sen ansiosta heitettyjen materiaalien määrä parantaa samalla puutarhan maaperän laatua. Lisäksi kaikki tämä tapahtuu edullisilla kustannuksilla. Komposti, nimeltään ”Mustapuutarhurit ’kulta, on rikas orgaanisen aineen lähde ja kasvien ravintoaineet. Tämä lannoite sisältää makro- ja mikroelementit, vitamiinit, luonnolliset kasvuhormonit ja orgaaniset hapot.

Aikuinen kompostia on rikas ravintoaineiden ja biologisesti aktiivisten aineiden lähdevaikuttaa positiivisesti maaperään ja kasveihin. Sen säännöllinen käyttö tukee biologista maaperän aktiivisuutta, ja rakenne ja edistää kasvien terveyttä rajoittaen taudinaiheuttajien ja rikkakasvien läsnäoloa. Kevyessä maaperässä komposti lisää veden kapasiteettiaja parantaa sen läpäisevyyttä kovemmin. Tämä on täydellinen, monikomponentti lannoite, joka rikastuttaa maaperää humusta, rakentamalla sen biologisen tasapainon.

Kuinka kauan kompostikauppa kypsyy?

Orgaanisen aineen hajoamisaika riippuu muun muassa kauden ajan, komponenttien ilmasto ja kosteus. Standardina kompostin kypsymisprosessi kestää noin vuoden. Raaka-aineiden riittävä pirstoutuminen, sen systemaattinen muutos (noin 4-5 päivää) ja oikeiden olosuhteiden ylläpitäminen kasan sisällä, Se voi lyhentää tällä kertaa jopa kolmeen kuukauteen kesäkaudella. Käytetyn materiaalin tyyppi on myös tärkeä.

Lue myös:

Lähes kaikki orgaaniset jätteet sopivat kompostointiin Kotoa ja puutarhasta johdettuja, edellyttäen, että ne eivät sisällä myrkyllisiä aineita. Parhaat ainesosat ovat: lehdet (mutta kaikki – esimerkiksi pähkinälehdet voivat hidastaa jakautumista), leikata ruohoa, kasvijäämiä, haalistuvia kukkia, rikkakasveja (ilman siemeniä), vihannesten ja hedelmien kuorien (paitsi sitrushedelmiä), (Yhdessä suodattimien kanssa), munankuoret, murskatut kuoret, sirut sekä pienet määrät murskattua, puristamatonta paperia ja pahvia sekä puutuhkaa.

Kuinka nopeuttaa kompostointia? Paras lannoite kolmen kuukauden aikana ilman epämiellyttäviä hajuja puutarhassaEi ole mitään syytä, että kompostia kutsutaan puutarhurien ”mustaksi kultaksi”. Kuva. Piyaset/canvapro

Kuinka nopeuttaa kompostointia?

Kompostointiprosessin nopeuttamiseksi on monia tapoja. Yksi niistä on kompostin aktivaattoreiden käyttö – valmiita valmisteita, jotka sisältävät muun muassa bakteerit, sienet ja entsyymit, jotka kiihdyttävät orgaanisen materiaalin hajoamista. Yksi pääroolista He pelaavat kompostin matoja, kuten Kalifornian liertoja, parantaen kasan rakennetta. On myös tärkeää ylläpitää ”vihreiden” materiaalien (rikas typpeä, esimerkiksi leikattu ruoho, vihannesten ja hedelmien jäännökset, runsaasti ”ruskeaksi” (runsaasti hiiltä, ​​esim. Kuivilehdet, oksat, tikut, olki, murskattu kuori) – rikas suhde) – vuorotellen noin osassa noin. 1: 3.

Ainesosien jauhamisen ja kompostin säännöllinen sekoittaminen lisää hapen käyttöätarpeen jakautumisesta vastaaville happibakteereille. Materiaalin kosteuden tulisi muistuttaa puristettua sieniä – ei liian märkä, ei liian kuiva. Lisäaineet, kuten urea, comfrey tai nokkoset, Auta tasapainottaa hiilen suhdetta typeksi ja Lisää tehokkaasta kompostoinnista vastaavien mikro -organismien aktiivisuutta. Kalassa on suuri määrä puuta, se on kannattavan käytön, esim. Peniophora Gigantea (tunnetaan myös nimellä Phlebiopsis gigantea), joka kiihdyttää sen jakautumista tehokkaasti. Tällaiset hoidot sallivat Vähennä kompostointiaikaa jopa 3-6 kuukauteen.

Mitä tehdä, jos Composter haisee ruma?

Kompostin epämiellyttävä haju on merkki siitä, että hänen biologinen tasapaino on häiriintynyt. Tuoksutyyppi osoittaa, mikä voi olla syy:

  • Ammoniakin tai sipulin haju Se tarkoittaa ylimääräistä vihreää ainetta. On syytä lisätä ruskeita ainesosia – kuivia lehtiä tai – mikä palauttaa pH -tasapainon.

  • Rikehaju Se ehdottaa liiallista kosteutta. On hyödyllistä lisätä paperia, kahvikahvijauhoja tai levittää kompostia aurinkoon.

  • Mätäisten munien haju todistaa liian hitaasta käymisprosessista. Sitä voidaan stimuloida lisäämällä typpilannoitteita, puutuhkaa, comfrey- tai nokkosertiloja.