Tämä toiminto mahdollistaa signaalin lähettämisen pitkiä matkoja, mutta on muistettava myös muut seikat, kuten hyvä sijoituspaikka ja sopivimman kanavan valinta.
Eräässä artikkelissa kerroin ongelmista, joita kohtasin kotona työskennellessäni reitittimen kanssa. Menin jopa niin pitkälle, että ostin toisen reitittimen parantaakseni kotini Wi-Fi-yhteyttä. Aina ei kuitenkaan ole tarpeen käyttää ylimääräistä rahaa, jos reitittimessäsi on erityinen toiminto, joka mahdollistaa signaalin kantaman pidentämisen.
Sen ei tarvitse olla kallis reititin tai tiettyä merkkiä. Minun tapauksessani, ja ehkä myös sinun, reititin, jonka olet saanut operaattorilta, voi olla avain siihen, miten saada WiFi-signaali kantamaan pidemmälle . Sinun tarvitsee vain aktivoida se, ja tässä selitän, miten se tehdään.
Lähetysteho
Tällä hetkellä kotonani on Digi-reititin, jossa on 1 Gbit:n valokuitu (yksi malleista, koska niitä on useita) ja itsenäinen ONT. Se on ZTE-malli, joka asennetaan pystysuoraan ja johon olen täysin tyytyväinen. Jotta se toimisi vielä paremmin, minun piti kuitenkin määrittää asetus, joka ilmeisesti on piilotettu asetuksiin.
Reitittimen lähetysteho on määrä energiaa, jolla laite lähettää langattoman signaalin antennien kautta liitettyihin laitteisiin, kuten matkapuhelimiin, kannettaviin tietokoneisiin tai älytelevisioihin. Tämä teho ilmaistaan yleensä millivatteina (mW) tai desibeli-millivatteina (dBm). Monet kotireitittimet toimivat 50–100 mW:n teholla, mikä vastaa noin 17–20 dBm:ää.
Minun tapauksessani menin reitittimen asetuksiin ja napsautin kohtaa ”Lähiverkko”. Vasemmalla on useita vaihtoehtoja, joista valitsin ”WLAN”, joka antaa pääsyn erilaisiin WiFi-verkkoasetuksiin. Yksi osioista on nimeltään ”WLAN-yleiset asetukset”, jossa voit säätää lähetystehon tasoa asteikolla 20 %:sta 100 %:iin.
Toisin sanoen, tämä on ”voima”, jolla reititin lähettää WiFi-signaalin. Tämä voidaan säätää erikseen molemmille taajuusalueille (2,4 GHz ja 5 GHz).
Voidaan muokata taajuusalueilla 2,4 ja 5 GHz.
Mitä korkeampi taso, sitä kauemmas signaali voi levitä, vaikka se ei välttämättä tarkoita, että yhteyden laatu paranee . Lisäksi tehon lisääminen voi auttaa laajentamaan toimintasädettä syrjäisillä alueilla, mutta se voi myös aiheuttaa häiriöitä, lisätä kohinaa eikä aina johda nopeuden kasvuun.
Kuten tuolloin näimme, Euroopan unionissa on lainsäädännöllisiä rajoituksia tälle valtuudelle . Euroopassa on voimassa säännöt, jotka asettavat rajoituksia häiriöiden ja terveysongelmien ehkäisemiseksi. Esimerkiksi 2,4 GHz:n taajuusalueella rajoitus on Euroopassa 100 mW (20 dBm).
Tämä ei kuitenkaan ole ihmelääke. Vaikka säätisimme lähetystehon, emme saa unohtaa muita perustavanlaatuisia seikkoja, kuten reitittimen sijoittamista sopivimpaan paikkaan, antennien suuntauksen (jos niitä on) tarkistamista tai vähiten ruuhkaisen kanavan valitsemista häiriöiden estämiseksi.
Muuta kaistanleveyttä
Säätän kaistanleveyttä käytettävän verkon mukaan.
Lisäksi kotona käyttämäni reititin antaa minulle mahdollisuuden muuttaa kaistanleveyttä . Tätä vaihtoehtoa käytetään säätämään taajuusalueen (taajuuden) määrää, jota Wi-Fi-verkko käyttää tiedonsiirtoon, mikä vaikuttaa suoraan signaalin nopeuteen, vakauteen ja kantamaan.
2,4 GHz:n taajuusalueella voit valita 20 MHz:n tai 40 MHz:n. 20 MHz:n käyttö tarjoaa hitaamman nopeuden, mutta takaa paremman vakauden ja vähemmän häiriöitä, mikä on ihanteellista alueilla, joilla on paljon naapuriverkkoja. Sitä vastoin 40 MHz tarjoaa suuremman teoreettisen nopeuden, mutta myös suuremman häiriö- ja ylikuormitusriskin, mikä voi jopa heikentää yhteyttä ruuhkaisissa ympäristöissä.
5 GHz:n taajuusalueella voit valita 20, 40, 80 tai 100 MHz. 20 tai 40 MHz:n vaihtoehdot tarjoavat paremman kantaman ja vakauden, mutta nopeuden kustannuksella. Toisaalta 80 tai 100 MHz tarjoavat paljon suuremmat nopeudet, jotka sopivat erinomaisesti esimerkiksi 4K-suoratoistoon, online-peleihin tai nopeisiin latauksiin, mutta niiden kantama on pienempi ja ne ovat alttiimpia häiriöille.
Minun tapauksessani olen määrittänyt 2,4 GHz:n verkon vähimmäiskapasiteetiksi , koska käytän sitä pääasiassa kotiautomaatiolaitteisiin, jotka ovat melko kaukana reitittimestä eivätkä vaadi suurta tiedonsiirtonopeutta. Toisaalta minulla on 5 GHz:n verkko asetettuna suurimmalle mahdolliselle kaistanleveydelle, koska tässä tapauksessa minua kiinnostaa suurin nopeus lähellä olevilla laitteilla.